Eski Ankara'da bir Yolculuk

Eski Ankara'da bir Yolculuk

Ankara'nın Eski Şehrin Merkezi

Ankara'da, yaya olarak gezmek ve gizli köşeleri bulmak çok keyiflidir. Özellikle eski şehrin merkezi konumundaki Kale içinin eğri-büğrü sokakları, her zaman sürprizlerle doludur. Yıllardır buralarda dolaşan bizleri bile her seferinde etkileyecek bir dükkan,usta, ürün mutlaka vardır.

Yıllardır aynı yerde, bir anlamda da yaşam savaşı veren, bu dükkanlar aslında Türk El Sanatlarının yaşamasında çok önemli bir yer tutar. Öyle görünmese de bölge sürekli hareket halindedir. Kapanan dükkanlar hemen yeni bir sanatçıya, zanaatkara mekan olur.Çok yıldızlı ve parlak olmasa da her zaman bir hazine sandığı gibidir.

Bölge, ELDOKU’nun enönemli malzeme temin yerlerinden birisidir ve yıllar bizleri burada pek çokdost ile karşılaştırdı. Sizlere de tanıtmak isteriz!

Bayan Nurten Güneş

Ankara’nın tarihi merkezi Ulus'da Pirinç Han sokağında bulunan Antikacılar Çarsısında gizlenmiş, güzel mi güzel bir küçük dükkan var. Çoğu Nurten Hn'ın kendi göz nuru, emeği olan çeşit çeşit rengarenk yastıkla dolu bu dükkan mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi. Yorulmadan, geleneksel tekstil ürünleri ve kumaşları bulup çıkartan ve evlerimize hediye olarak sunan bu insanı tanımak bir ayrıcalıktır.

Çokuzun yıllar düşlediği bu uğraşıyı ancak emekli olduktan sonra, ikinci evimdediği bu yerde, Ulus'un ortasında gerçekleştiriyor.

Bay Ahmet Uzunöz

Eğer geleneksel Türk kumaşı arıyorsanız, tavsiyemiz, Ulus’da Koyunpazarı yokuşu No.91de Ahmet Uzunöz'ü ziyaret etmeniz. Babasından kalan bu dükkanda hayal bile edemiyeceğiniz güzellikte, nadide malzemeler bulabileceksiniz. Dükkanın tüm duvarları tavana kadar kumaş ruloları ile yığılı ve Ahmet Bey bir çırpıda size elindeki tüm çeşitleri, ister tülbent ister kutnu, bulup, çıkartıverir.

Bu arada, Ahmet Bey dükkanında yalnız çalışıyor. Maddi olarak gerektiği için de bir hastahanede de görevli. Nöbetçi olmadığı zamanlarda dükkanında bulunuyor. Gidip de dükkanı kapalı bulursanız, ertesi gün tekrar deneyin, kesinlikle değer.